2011. május 28., szombat

Nikis :)

Átalakulás majd JÖVÖK

Próbálom kicsit összeszedni magam. Tanulnom kellene de hát nem erről vagyok híres :) Viszont akár mennyire is szeretnék írni/blogolni valahogy nem megy. Pedig történek velem dolgok mégsem tudom kiadni magamból. Nézegettem ma kicsit a blogom és elhatároztam, hogy kicsit megváltoztatom vagyis nagyon. Már nem olyan Nikis inkább olyan semmilyen.
Színes, vidám, barátnős, csajos lesz. Ígérem!
Csak még válságba vagyok....
De JÖVÖK!!!

2011. május 23., hétfő

Bocsi

Elnézést mindenkitől aki olvassa vagyis olvasná a blogomat, hogy nem írtam április 8.-a óta egy normális bejegyzést. Ígérem, ahogy behozom a sulis lemaradásaimat írok mindenről. Nekem is hiányzik a blogolás....

2011. május 14., szombat

World Malaria Day 2011

Tony Blair – Nagy-Britannia volt miniszterelnöke – létrehozta a Tony Blair Hit Alapítványt. Az Alapítvány komoly erőfeszítéseket tesz Afrikában a malária elleni küzdelemben. Eddig 100 ország ifjúsága fogott össze e nemes cél érdekében. Iskolánk tanulói – hallva a megdöbbentő statisztikai adatokat – lelkesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Mit kellett tenniük:

- Az Alapítvány által rendelkezésünkre bocsátott jelvényt és kék szalagot viselniük kellett, majd csoportképpé összeállva lefényképeztük őket és feltöltöttük az Alapítvány weboldalára.

- 10 emberenként, akik a kék szalagot viselik, 1 ágyhálót juttatnak el Afrikába a fertőzött területekre, amivel életeket mentenek meg. Most már mondhatjuk, hogy mentünk meg KÖZÖSEN!!

Ezen túlmenően plakátot készítettünk a témával kapcsolatban. Diákjaink érdeklődve olvasták a sokkoló adatokat, miszerint egy 45 perces tanóra alatt 60 gyerek hal meg maláriában a világon. Elszörnyülködve nézték a világtérképen ábrázolt fertőzött területek nagyságát. Ezek a tények azért is elgondolkoztatták őket, mivel ismeretes, hogy Ronald Rosst már 1902-ben orvosi Nobel-díjjal jutalmazták azért a felfedezéséért, hogy a maláriát szúnyogok terjesztik.

Az akcióban 132 középiskolásunk vett részt. Kezdve a plakátok kihelyezésétől a kitűzők elkészítésén át a tabló felállításáig. Büszkén viselték a jelvényeket, és örömmel töltötte el őket, hogy egy kicsit hozzájárulhattak a 100 országot felölelő nemes kezdeményezéshez.