2011. május 14., szombat

World Malaria Day 2011

Tony Blair – Nagy-Britannia volt miniszterelnöke – létrehozta a Tony Blair Hit Alapítványt. Az Alapítvány komoly erőfeszítéseket tesz Afrikában a malária elleni küzdelemben. Eddig 100 ország ifjúsága fogott össze e nemes cél érdekében. Iskolánk tanulói – hallva a megdöbbentő statisztikai adatokat – lelkesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Mit kellett tenniük:

- Az Alapítvány által rendelkezésünkre bocsátott jelvényt és kék szalagot viselniük kellett, majd csoportképpé összeállva lefényképeztük őket és feltöltöttük az Alapítvány weboldalára.

- 10 emberenként, akik a kék szalagot viselik, 1 ágyhálót juttatnak el Afrikába a fertőzött területekre, amivel életeket mentenek meg. Most már mondhatjuk, hogy mentünk meg KÖZÖSEN!!

Ezen túlmenően plakátot készítettünk a témával kapcsolatban. Diákjaink érdeklődve olvasták a sokkoló adatokat, miszerint egy 45 perces tanóra alatt 60 gyerek hal meg maláriában a világon. Elszörnyülködve nézték a világtérképen ábrázolt fertőzött területek nagyságát. Ezek a tények azért is elgondolkoztatták őket, mivel ismeretes, hogy Ronald Rosst már 1902-ben orvosi Nobel-díjjal jutalmazták azért a felfedezéséért, hogy a maláriát szúnyogok terjesztik.

Az akcióban 132 középiskolásunk vett részt. Kezdve a plakátok kihelyezésétől a kitűzők elkészítésén át a tabló felállításáig. Büszkén viselték a jelvényeket, és örömmel töltötte el őket, hogy egy kicsit hozzájárulhattak a 100 országot felölelő nemes kezdeményezéshez.



2 megjegyzés: