2011. október 27., csütörtök

Megfáztam

Beteg vagyok valószínűleg megfázás rosszabbik esetben influenza. Nem viselem jól, régen voltam már beteg ( hál'istenek) de ami késik nem múlik :( Gondoltam, mivel a láz és a kőkemény "düdürgö" orrhangom miatt nem nagyon merészkedek ki a házból, na meg a fehér arc - piros nozi párosítás is megerősít ebben. Szóval utána néztem a neten, mi segíthet nekem. Azért nem vagyok hajlandó mindent kipróbálni :)
Egyes népi megfigyelések szerint három napig tart, míg a megfázás ránk tör, ugyancsak három nap, amíg szervezetünkben tombol, majd szintén három, amíg fokozatosan távozik...szuper!



10 dolog, amitől garantáltan elmúlik a megfázás ( majd kiderül...)


1.Ha hisszük, ha nem, a nagymamáink korából ismert méz és fokhagyma párosítás ma is tökéletes gyógymódot biztosít mindenféle megfázás enyhítésére. ( Fúúúj-ez felejtős)

2.A természetes gyógymódok mindig is az embereket szolgálták, legfőképpen a csodásteafüvek segítő hatása. Keverjünk el forró vízben kamillát és csipkebogyó húst, majd forró állapotában kortyolgassuk. (pipa)

3.Egy megfázás esetén mindig az a legfontosabb, hogy immunrendszerünk biztosítsa a megfelelő védekezést szervezetünk számára, ezért tanácsos minél több vitamint bevinni, de itt elsősorban ne a vitaminkészítményekre gondoljunk. A legjobb, ha friss zöldségekből kiadós salátát készítünk. Alapanyag lehet akár póréhagyma, sárgarépa és salátalevél. (pipa)

4.Természetesen a zöldségek mellett elengedhetetlen a gyümölcsök kínálta rostok felhalmozása testünkben. Ezt többféle formában is bevihetjük szervezetünkbe. Legyen az akár facsart narancsnak, citromnak a leve vagy a rengeteg vitaminnal szolgáló kivi. (pipa)

5.Megfázás során a rossz közérzet miatt szinte alig van étvágyunk. Ami azonban könnyebben segít kilábalni a betegségből (és ez akármilyen furának is tűnik) az a forró húsleves vagy a hagymaleves.
(vajon a zacskós fokhagyma leves is ér?)

6.Ahelyett, hogy antibiotikumokat tömködnénk magunkba, inkább pihenjünk és próbáljuk meg a napot alvással tölteni, ez a legjobb gyógymód, hogy regenerálódjunk. (pipa)

7.A megfázás során több mellékhatást is megfigyelhetünk, például fejfájás, orrdugulás. Az álmatlan éjszakákat okozó orrdugulásra a legjobb gyógymód, ha egy hatalmas tálba vizet forralunk és azt szárított kamillával megszórjuk, a forró víz és a kamilla egymásra ható kémiai reakciója során felszabaduló gőzt magunkba szippantjuk. ( ezzel megvárom anyut, amúgy kiskoromba bevált a "gőzőlés")

8.A meghűlés okozta fejfájás kezelésére természetes gyógymód, amely népi hagyományokon alapul: a citromfű tea. Nem csak a meghűlés okozta fejfájáson segít, de jó gyógyír ez a depresszió oldására és segít az emésztési zavarok helyrehozásában is. ( kóstoltátok már, szerintem szörnyű íze van!)

9.A megfázás elkerülésének és az abból való kilábalás érdekében figyeljünk a megfelelő higiéniára. Mossunk gyakran kezet, ajánlott a drogériákban kapható kézfertőtlenítők használata. (pipa)

10.És végül, de nem utolsó sorban, eddigi tapasztalatok során rendkívül jó gyógymódnak bizonyult az egyébként mindenre alkalmas és jó kedvre derítő: csokoládé. ( extra támogatás és a pocim nagy örömére hatalmas pipa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése