2011. február 14., hétfő

Várandós tinik


A Várandós tinik című sorozat Magyarországon először tart tiszta tükröt a témának, s teszi mindezt teljes objektivitásra törekedve, olyan formában, amely a fiatalok és szüleik számára is érdekes és szórakoztató.


A megváltozott társadalmi viszonyoknak köszönhetően az elmúlt évtizedekben egyre későbbre tolódott a gyerekvállalás időpontja, így talán még több megbotránkozó, vagy őt elítélő tekintettel és emberrel találkozik az a kismama, aki szinte még gyermekfejjel vállal babát. Ráadásul amellett, hogy társadalmilag nem feltétlenül elfogadott ez a jelenség, a tények azt mutatják: nagyon sok tini esik teherbe. S bár még véletlenül sem szabad erre bíztatni a fiatalkorúakat, de elítélni sem lehet őket, sokkal inkább foglalkozni kell a témával a megelőzés érdekében. Foglalkozni a fiatal lány érzelmeivel, családi hátterével, a körülményekkel, és persze a kisbaba jövőjével.

A lány 16 éves, szerelmes, éli a gimnazista fiatalok gondtalan életét, amikor kiderül: kisbabát vár. Élete egy szempillantás alatt vesz 180 fokos fordulatot. Hogy alakul a sorsa? Kitart mellette a fiú? Mit szólnak a szülei? Mi lesz az iskolával? A Várandós tinikben különböző társadalmi helyzetű, családi hátterű lányok mindennapjaiba kapunk betekintést, a kérdés pedig mindenhol ugyanaz: hogyan születik az anya?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése