2010. december 3., péntek

A foci VB hatásai

Kevesen gondolnak arra, hogy milyen hatása van a labdarugó világbajnokságnak ránk. A legtöbbet emlegetett az a feltevés, hogy a nők és férfiak között nagyobb a feszültségforrás a 4 évente megrendezett világbajnokság alatt. A férfiak szerint a nők többsége fel sem tudja fogni, hogy mi lehet ebben olyan veszettül izgalmas, a férfiak pedig azt nem értik, hogy miért nem érti a nő, hogy ez mennyire fontos. Pedig a nők nagy része is figyelemmel kíséri a meccseket. Egy 1000 fős közvélemény-kutatás szerint a magyarok fele követi a 2010-es foci VB-t.

A megkérdezettek 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szinte az összes mérkőzést megnézi, főként tévén és interneten keresztül. Magyarországon a VB közeledtével (és alatt) egyre nagyobb a kereslet a televíziók iránt, a műszaki áruházláncok a karácsonyival vetekedő forgalomra számítanak, a televízió osztályokon nagyjából háromszor annyi készüléket értékesítenek az ilyen szempontból semleges időszakokhoz képest.

Brazíliában gyakorlatilag leállt az élet a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság idejére. A válogatott mérkőzéseinek idején iskolai szünetet rendelnek el, az üzletek, sőt, a bankok és a templomok is bezárnak. A meccsek idejére állítólag még a drogkartellek is fegyverszünetet tartanak.

Sokan kevesebbet alszanak vagy dolgoznak majd, néhányan pedig még a szabadságukat is a vb-hez igazítják

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése