2010. december 3., péntek

Jimmy-t 10 év után is „boncolgatják”

Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy, a magyar zenész világ „királya”, az 1990es évek egyik legsikeresebb előadója,közel tíz év után sem nyugodhat békében. Saját, otthonában tartott fegyverével 2001.január 1-jén tisztázatlan körülmények között főbe lőtte magát, másnap belehalt sérüléseibe. Azóta számtalan találgatás látott napvilágot, de még ma sem zárták le a nyomozást.

A tragédia után minden híradóban, műsorban, újságban azt mondták, hogy Jimmy egy hangoskodó kakasra lőtt, majd a lakásban különböző tárgyakat vett célba, egyszer feleségére, Editre is ráfogta a fegyvert, aki próbálta rábeszélni a férfit, hogy tegye el a pisztolyt, mielőtt valakiben kárt tenne. Jimmy közölte, hogy a fegyver nincs töltve. Ezt bizonyítandó, a halántékához emelte a pisztoly csövét és meghúzta a ravaszt. De a pisztolyban volt még lőszer… Azóta nagyon sok az ellentmondás és minden évben felröppen egy új verzió.

Nemrég viszont az egyik szemtanú, Hulé Éva megváltoztatta 10 éve tett vallomását és azt állította, hogy nem Jimmy kezében sült el a gyilkos fegyver, így már nem öngyilkosságról van szó. Hulé Éva azt tervezte, hogy az énekes halálának 10. évfordulóján könyvben jelenteti meg a nagy „ igazságot”, de idő közben több halálos fenyegetést is kapott, betegségétől félve pedig aggódott, hogy nem éli meg a könyv megjelenését, így tervét megváltoztatva anyagi helyzetének rosszra fordulása tekintetében újra vallomást tett. Fővárosi Főügyészség nyomozást indított emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le. Zámbó Edit pedig ügyvédet fogadott fel, hiszen Hulé Éván és Jimmyn kívül csak ő tartózkodott a szobában, így rá terelődött a gyanú. A családot az rendítette meg a legjobban, hogy az énekest akár exhumálhatják is. Az eMeRTon- díjas, MAHASZ Arany Zsiráf-díjas, Artisjus Huszka Jenő díjas, Aranyszarvas díjas zenészt több 10000 rajongó kísérte végső útjára. Vajon a rajongók mit gondolhatnak?

Hogy mikor derül ki a teljes igazság és nyugodhat békében a király? Hogy mikor találnak megnyugvást a gyermekei (Krisztián, Szebasztián és Adrián) és a rajongói? Nem tudhatjuk… De talán a Jimmy életéről szóló film megfejti a rejtélyt?

Az 1993as év énekesének életét megfilmesítik, születésétől haláláig. Valószínűleg Legenda a nagy popkirályról címet kapja majd a film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése