2010. december 3., péntek

A sorozatok beköltöztek mindenhova

Otthon a legtöbbünknek akkor is megy a Tv, ha nem is nézzük. A sorozatoktól vibrálnak a tévék, telis tele vannak a polcaink és a számítógépeink memóriája. A sorozatok beköltöztek otthonainkba, munkahelyeinkre, az iskolába, az utcákra, az orvosi rendelőkbe és mindenhova, mert mindenki beszél róla, ha nézi őket, ha nem. Megkérdeztem 10 fiatalt nekik melyik a kedvenc sorozatuk?

Anettnek és Diának is a Született Feleségek, mert szerintük: „csajos, meg hasonló helyzetek játszódnak benne, mint az életben. Mellette szimpatikusak benne a színészek, szerintem mindegyik színésznő jól játssza a szerepét. És valós élethelyzeteket mutatnak be a feleségek életén keresztül, teli van poénnal, nem csak jó, hanem rossz dolgok is történnek bennük, amik valóságosak, és hihetőek, és így érezzük, hogy nem csak a mi életünkbe fordulnak elő ilyen helyzetek. ”

Andinak a Grace klinika, mert szerinte: „vicces, szórakoztató, azonban nagyon fontos érzelmi szálak vannak jelen. A mindennapi emberi problémákkal és az orvosi élet döntéseivel is egyaránt foglalkozik. Láthatjuk, hogy az orvosok is emberek és meg kell küzdeniük saját gondjaikkal emellett pedig 100%ot nyújtanak a munkahelyen. A sorozat zenéit nagyon szeretem, önmagukban is jók, de a sorozathoz is illenek. A képi világ és a hangulat is nagyon jó szerintem.”

Tibinek a Mentalista, mert szerinte: „bírom, hogy milyen jelleggel oldja meg Patrick az ügyeket”

Annának a Szívek szállodája, mert szerinte: „ha valakinek rengeteg felesleges ideje van, mint, nekem volt a nyáron, akkor mind a 7évadot van ideje megnézni! A film tele van fordulatokkal, szerelemmel, szomorúsággal, a legnagyobb hangsúlyt azonban a poénkodásra fektetik. Na meg egy két jó pasira is!

Anikónak a Doktor House, mert szerinte: „House egy tapló ennek ellenére nagyon nagy koponya. Az esetek érdekesek és mindig leköt. ”

Berninek és Ildikónak a Jóbarátok, mert szerintük: „hihetetlenül szórakoztató műsor, hanem az élet minden területéről szedi össze a témákat. A karakterekkel kitűnően lehet azonosulni, akár mind a 6 főszereplővel, mindegyikben találhatsz valamit, ami benned is megvan. Sőt, nem egyszer tanulságos epizódok készülnek

Vikinek a Gossip Girl, mert szerinte: „egyrészt azért, mert kikapcsolt, amikor leültem megnézni 1 részt, és magával ragadott, olyannyira, hogy néha éjjel is néztem, egymás után akár 3 részt is (ami nem volt túl rövid, hiszen 1-1 epizód 50 perces). Másrészt azért, mert olyan korú fiatalokról szól, mint amilyen én is vagyok. ám mégsem a megszokott életet mutatja be, hanem sokszor elrugaszkodik a valóságtól, így engem is kirántott a valóságból”

Szilvinek a Szex és New York, mert szerinte: „megvan benne minden olyan téma, amit, egy tini lányt, vagy egy idősödő nőt lázba hoz. A mindennapi életről szól minden egyes rész, pasik, barátnők, buli és minden, ami kell, benne van. Ha nevetni akarsz, vagy csak a csajokkal akarsz egy kis időt együtt tölteni, vagy épp az élet nagy dolgain töprengenél, ez a tuti befutó. „

Az éppen kedvenc sorozatok persze különbözőek és az okok is, hogy miért nézzük őket. Mindegy, hogy Lilaakác köz, New York vagy esetleg a Central Park, lényegtelen hogy négyfős csajos banda vagy egytagú bicegős doki nyűgöz és varázsol el minket. A legfontosabb, hogy mértékkel „fogyasszuk” a sorozatokat. És tisztában legyünk vele, hogy nem mindenek a vége: „ folyt.köv.”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése