Karácsonyi kókuszos golyók:
150 ml tejszín, 100 g fehér csoki, 100 g kókuszreszelék, 80 g darált babapiskóta, 2-3 evőkanál tejpor, fél kiskanál őrölt kardamom (elhagyható, de ettől kicsit pikánsabb lesz), kókuszreszelék a hempergetéshez. A tejszínt alacsony hőfokon forrald fel, majd tördeld bele a fehér csokit. Keverd csomómentesre, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos a massza, robotgéppel dolgozd könnyű, krémes állagúra. Szórd bele a kókuszreszeléket, add hozzá a darált babapiskótát és a kardamomot. Keverd el, és tedd a mélyhűtőbe fél órára. Amikor gyúrható állagúra dermedt, formázz belőle diónyi golyókat, és hempergesd meg a kókuszreszelékben vagy a szeletelt mandulában.
Keksztekercs recept:
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 3 ek kakaópor, rum, vagy rum aroma, 5 dkg olvasztott vaj , tej. Hozzávalók a krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor
A tekercs hozzávalóit összemorzsoljuk annyi tejjel, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszát pár percet hagyjuk pihenni, hogy a kekszreszelék meg tudjon dagadni.
Ha ezt követően szükségesnek látjuk, további tej hozzáadásával javíthatunk a massza állagán.
A krémhez keverjük habosra a margarint, a porcukorral.
A nyújtáshoz vegyünk egy sütőpapírt, amit szórjunk meg kókuszreszelékkel. Ezen nyújtsuk ki a masszát kb. fél cm vastagságúra úgy, hogy téglalap alakú legyen.
A masszára kenjük rá a krémet, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel a tekercset.
Érdemes ezután alufóliába tekerni, és pár órára hűtőbe tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése