2010. december 27., hétfő

A Nő

Csernus:A nő c. könyvéből néhány dolog ami nekem tetszik:

Én úgy gondolom, hogy a attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett.

A férfiak egy csomó mindent elvárnak a nőktől,miközben nem segítik őket. Elvárják azt is, hogy a nő megfelelő külsővel is rendelkezzen, miközben a pasi meg egy dagadt, elhanyagolt disznó, aki zabál, vedel, fingik és röfög. Ja, meg kefél.

A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés stb. Erösebb volt, így nem tette bele mindazt, amit TUDOTT volna. Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele?

Az igazi nagy sikerélmény mindig az új dolgokból fakad. Az új dolgok megvalósítása jelenti azt a szintű sikert, ami komolyan növeli az önbizalmat. Az új dolgokban mindig benne van az izgalom, a kihívás.

De ha valaki fél az újtól - mivel az új kihívásban benne van az Ismeretlen, vagyis a potenciálisan nagy kudarc (vagy a nem sikerült ) lehetősége is, a kudarc meg fájdalommal jár, és az illető fél a fájdalomtól is -, akkor eleve nem fog egy új dologba belevágni. Ebből meg az következik, hogy az ilyeneknek soha nem lesz olyan önbizalmuk, amilyet szeretnének és amilyenre vágynak. A félelem különböző reakciókat vált ki az emberből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése